Neem contact op met Van Haaster & Hes advocaten uit Haarlem.
Navigatiekoppelingen overslaanHome > Rechtsgebieden > Familierecht

Heeft u een vraag die in nauwe samenhang met personen- en familierecht staat?

Neem vrijblijvend contact met ons kantoor op om uw vraag aan ons voor te leggen. Een persoonlijke benadering staat bij ons kantoor hoog in het vaandel bij deze doorgaans toch vaak emotioneel belastende kwesties. Wij zullen door de emotie heen de juridische aspecten voor u filteren.

Echtscheiding

Wilt u scheiden maar weet u niet hoe en wat daar allemaal bij komt kijken?

Ons kantoor kan u helderheid verschaffen, adviseren en het proces in gang zetten. Uitvoerig zullen alle van belang zijnde zaken aan bod komen. Zowel wanneer u in algehele gemeenschap van goederen als wanneer u op huwelijkse voorwaarden bent gehuwd. Ons kantoor zal zoveel als mogelijk in der minne trachten te bewerkstelligen zodat de onderlinge verhouding gewaarborgd blijft en de procedure vereenvoudigd kan worden. Zijn de spanningen toch zo hoog opgelopen dat u bijvoorbeeld niet meer door één deur kunt? Ons kantoor schroomt niet in dat geval een zogenaamde voorlopige voorziening aan de rechter voor te leggen zodat u alleen dan wel samen met uw kinderen in de echtelijke woning mag verblijven zonder uw aanstaande ex-partner.

Omgang

Ziet u uw kind(eren) niet of te weinig?

Ons kantoor staat u graag bij in het bewerkstelligen van een omgangsregeling met uw kind(eren). Heeft u goed contact met uw ex-partner dan kunt u zelfs nadenken over een co-ouderschap. Het belang van het kind dan wel de kinderen staat bij ons kantoor hoog in het vaandel. Mocht een onderlinge regeling niet lukken dan zal de kwestie aan de rechter voorgelegd worden.

Gezag

Heeft u geen gezag of juist wel en wilt u dit wijzigen?

Graag adviseert ons kantoor u hierin. Ook bij deze kwestie staat het belang van het kind dan wel de kinderen voorop. Dit belang prevaleert boven enig ander belang. Maatregelen ten aanzien van gezag zijn zeer ingrijpend en kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor het kind dan wel de kinderen maar ook voor u als ouder. Voordat ons kantoor u van een advies voorziet wordt de laatste jurisprudentie (uitspraken van rechters) er op nageslagen en enkel en alleen wanneer daarvoor aanleiding is, wordt een procedure in gang gezet.

Alimentatie

Wilt u weten of en hoe u alimentatie voor uw kind, uw kinderen of uzelf kunt verzoeken? Wilt u weten of de alimentatie die u betaalt niet te veel is omdat u bijvoorbeeld een nieuwe gezinssituatie heeft?

Schroom niet contact met ons kantoor op te nemen voor advies. Bij kwesties ten aanzien van alimentatie wordt nauw samengewerkt met een financieel deskundige die ons voorziet van advies waarbij met name ook de belastingtechnische aspecten aan bod komen.

Advocatenkantoor van Haaster & Hes uit Haarlem.
Advocatenkantoor van Haaster & Hes uit Haarlem.